receptet på de goda muffinsarna

Det som är så bra med dessa är att man bara äter de rakt upp och ner, man behöver inget pålägg eftersom att det är ost i. Jag äter ganska dåligt och då är dessa perfekta att bara ta fram ur frysen när man är hungrig, till mellis eller till kvällsteet.
Det blir ett par stycken så fryser man in de så förblir de färska.

Receptet:
50 g jäst
2,5 dl fingervarm mjölk
75 g rumstempererat smör
1 tsk salt
7-8 dl vetemjöl

Fyllning:

Riven ost
Margarin eller smör

Sätt ugnen på 250 grader
Lös upp jästen i mjölken, lägg i smöret klickvis så de löses upp. Häll i salt och blanda sist i mjölet och blanda till en smidig deg.
Låt jäsa i 30 minuter.
Kavla ut degen till en stor fyrkant (som när man bakar bullar)
Bre på smör och strö över osten
Skär 4 cm breda remsor ca 8 st
Lägg remsorna i staplar, så 4 remsor per stapel, blir då 2 staplar.
Skär i 4-5 cm breda bitar, lägg i mazarinform eller folieform med snittsitan upp. Strö lite extra ost.

Låt jäsa 30 minuter.

In i ugnen i ca 12 min.

Klart, ät och bara njuuuut!


Kommentarer
Postat av: Sandra Törn

SV: Haha, det har du rätt i! :)



Ja, det hör nog till den här årstide. :)



Men guuud, vilket gulligt inlägg. Haha.. :) De ser hur goda ut som helst. Heja Majsan! ;)

2010-10-20 @ 07:55:24
URL: http://sandratorn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0